Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Якою цінністю є життя людське?

    Якою цінністю є життя людське?Одним з най жахливіших наслідків довголітнього насаджування безбожницької ідеології в нашому суспільстві стали аборти. Значне поширення так званого "штучного переривання вагітності" сформувало у суспільній свідомості думку про нормальність такого вчинку, який тлумачиться як ледь не особисте право жінки та цілком припустимий засіб "планування сім'ї".

    Аборт, тобто свідоме та добровільне позбавлення життя ще не народженої дитини, в усі часи у різних культурах та цивілізаціях вважався одним з найогидніших вчинків людини. Життя - це найбільший дар, який ми отримуємо від Господа Бога, і не нам вирішувати, чи варті його ми або, тим паче, близькі нам люди, та коли їм слід піти з цього світу. Кожного з нас Господь приводить у світ з небуття, кожного з нас Він чекає, в кожного вірить, на кожного покладає Свою надію. Кожен з нас народжується, тому що Бог любить його, дорожить ним і бачить сенс у тому, щоб і він став невід'ємною частинкою світобудови.

    Якою цінністю є життя людське?Церква Христова вважає, що аборт, незалежно від терміну розвитку плоду, поза всяким сумнівом, є різновидом навмисного і свідомого позбавлення життя, тобто вбивства, яке підлягає покаранню. Це вбивство з-поміж усіх його форм є найбільш гріховним і найогиднішим перед Богом, позаяк відбирає у людини життя ще до того, як вона побачить цей світ, а головне, до того, як вона отримає Таїнство Святого Хрещення.

    Такий погляд стверджується і церковними канонами, які забороняють вбивство дитини в лоні матері, а за вчинений гріх призначають суворе та тривале десятирічне церковне покарання (91 Правило 4 Всел. Соб.; 2,8,33 та 52-ге правила св. Василія Великого).

    Вчинення аборту свідчить про те, що майбутня мати та її оточення (якщо воно схвально, чи байдуже ставиться, або спонукає до такого вчинку) засліплені найвищою і найогиднішою формою гордині, егоїзму та черствості, адже при цьому розмінною монетою у намаганні "зберегти комфорт" матері чи сім'ї стає найдорожчий сімейний скарб, найцінніший Божественний дар - життя рідної дитини.

    Знищуючи дітей ненароджених, ми самі стаємо суспільством мерців. Пам'ятаймо слова Христа Спасителя: "І все, що вчинили одному з найменших братів Моїх, Мені вчинили" (Мт. 25:40). Власне, це вони, оці найменші, осудять колись іменем Христа нас, своїх убивць. Аборт завжди є хибним кроком. Людина, що допустилася цієї жахливої помилки, або ж сприяла чи не заважала її вчиненню, потребує глибокого покаяння та гарячих молитов на протязі усього свого життя.

    Додатково до накладеної духівником покути можна читати покаянні псалми.

    За матеріалами книги ієрея Василія Клим'юка «У Бога всі живі»
    Православний молодіжний веб-портал hram.lviv.ua
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com