Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Про Пилипівку (Різдвяний піст)
    Починається Різдвяний Піст: як правильно постувати? Початок…
  • Про святкування Хелловіну
    Більшість бравих шанувальників цього «не святого свята» навіть не…
  • Проповідь у 23-ту неділю після П’ятидесятниці
    Неділя 23-тя після П’ятидесятниці. Зцілення гадаринського…
  • Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього
    Історія свята Воздвиження Хреста Господнього Особливості…
  • МОЛИТВИ ПРО УСПІШНЕ НАВЧАННЯ ТА САМОСТІЙНЕ ЖИТТЯ ДИТИНИ
    - МОЛИТВА ПЕРЕД ПОЧАТКОМ НАВЧАННЯ ДИТИНИ - МОЛИТВА ЗА ДІТЕЙ, ЩО…
  • Популярне
  • Про святкування Хелловіну
    Більшість бравих шанувальників цього «не святого свята» навіть не…
  • Проповідь у 23-ту неділю після П’ятидесятниці
    Неділя 23-тя після П’ятидесятниці. Зцілення гадаринського…
  • Про Пилипівку (Різдвяний піст)
    Починається Різдвяний Піст: як правильно постувати? Початок…
  • Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Листопад 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Листопад 2024 (1)
    Жовтень 2024 (2)
    Вересень 2024 (2)
    Червень 2024 (1)
    Травень 2024 (4)
    Березень 2024 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-4)

    Великий піст - найсуворіший з багатоденних постів церковного календаря. Монастирський устав передбачає за винятком двох днів (Благовіщення і Вербна неділя) виключення навіть риби. Хтось постить зовсім строго - без рослинного масла в будні дні.

    За сім тижнів посту може наступити момент, що вже вичерпується кулінарна фантазія. Нам все складніше придумати, що б такого ще пісного приготувати, щоб не їсти тільки картоплю?

    Ми пропонуємо вашій увазі 7 пісних обідів, що складаються з салату, перших і других страв.

    Для середи і п'ятниці ми зібрали строго пісні обіди - без масла.

    Дана підбірка стане в пригоді в час Великого посту, Різдвяного, Пилипівки та Успенського посту.

    Страви з першого дня: Салат з часником і горіхами, Суп з квашеної капусти з грибами, Фарширований перець

    Страви з другого дня: Салат із стручкової квасолі, Легкий овочевий суп з рисом, Картопляні зрази з грибами

    Страви з третього дня: Салат із цвітної капусти, суп з сочевиці, буряк в солодкому маринаді


    https://www.metod-center.com/lechenie-narkomanii - лікування наркоманії в Харкові


    ЧЕТВЕР


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-4)


    Вінегрет з квасолею

    Інгредіенти:
    буряк - 1 шт
    картопля - 2 шт
    огірки солоні - 2 шт
    гриби солоні - 2-3 ст.л.
    квасоля - 100 г
    цибуля ріпчаста - 1 шт
    сіль
    перець мелений чорний
    Для заправки:
    оцет 3%
    масло рослинне

    приготування:

    Буряк і картопля вимити, залити холодною водою і поставити варити до готовності. Якщо є можливість, то варити овочі в окремих каструлях, щоб буряк не пофарбував картоплю. Крім того, овочі можна не варити, а запікати в духовці. Готові овочі охолодити і очистити від шкірки. Картоплю і буряк порізати маленькими кубиками. Огірки, якщо це потрібно, очистити від товстої шкірки і порізати кубиками. Цибулю дрібно порізати. У салатник скласти нарізані овочі і додати відварену квасолю, додати гриби, приправити все сіллю і меленим перцем. Для заправки в банку з кришкою збовтати суміш рослинного масла з оцтом і залити вінегрет. Все перемішати. Співвідношення оцту і масла вибирайте на свій смак - для більш кислого салату взяти більше оцту, а для більш м'якого смаку - більше масла. Головне, щоб вінегрет вийшов в міру кислим, а овочі були добре перемішані з заправкою.


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-4)


    Суп з печеними овочами

    Інгредіенти:
    бульйон (овочевий) - 2,5-3 літра
    картопля - 4 шт
    перець солодкий червоний - 1 шт
    морква - 1 шт
    цибуля ріпчаста - 1 шт
    помідори - 2 шт
    масло рослинне - 2-3 ст.л.
    зіра - 1 ч.л.
    сіль, мелений чорний перець, лавровий лист - за смаком

    Приготування:
    Картоплю і моркву промити, очистити і нарізати кубиками. Перець розрізати на половинки, видалити насіння і нарізати соломкою. Помідори нарізати часточками. На сковороді розігріти олію, додати ложку зіри, трохи обсмажити до появи аромату і зняти з вогню. Додати в сковороду всі овочі (крім цибулі), перемішати, приправити сіллю, перцем, покласти лавровий лист. Влити трохи води, щоб овочі при запіканні продуктів не пригорали, накрити фольгою і поставити в розігріту до 180 С духовку приблизно на 30 хв. За цей час овочі повинні пропектися. В окремій сковороді розігріти олію і обсмажити на ньому тонко нарізану цибулю.

    Розігріти бульйон, додати в нього обсмажену цибулю. Розкласти по тарілках печені овочі і залити їх бульйоном. Готовий суп приправити за смаком, за бажанням можна додати зелень.


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-4)


    Буряк по-монастирськи

    Інгредіенти:
    буряк - 1 кг
    ріпчаста цибуля - 200 г.
    горіхи - 200 г.
    чорнослив - 300 м
    рослинне масло - 100 г.
    коріандр (насіння) - 2 ст. ложки
    мед - 2 столові ложки

    Приготування:

    Буряк очистити, залити окропом, відварити до готовності і нарізати шматочками у вигляді мандаринових часточок такого ж розміру. Чорнослив відварити і нарізати дрібними шматочками. Цибулю ріпчасту очистити, дрібно нашаткувати і пасерувати на олії. Ядра будь-яких горіхів потовкти, з'єднати з медом, пасерованою цибулею і підготовленої буряками і все ретельно перемішати, додавши для ароматизації розмелені насіння коріандру.

    Смачного!

    Далі буде...


    Підтримай проект:

    Приватбанк 4731 2191 1065 6810

    Монобанк 5375 4141 0445 8954

    долар, євро - реквізити для SWIFT
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com