Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • ПІСНЕСПІВИ СТРАСНОЇ СЕДМИЦІ
    Збірка хорових партитур "Піснеспіви Страсної седмиці" під редакцією…
  • Великий піст 2025
    У 2025 році Великий піст розпочинається 3 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Неділя про блудного сина
    Неділя про блудного сина - одна з підготовчих неділь перед Великим…
  • Неділя про митаря та фарисея
    Притча про митяря і фарисея Молитва митаря Проповідь священика…
  • Популярне
  • ПІСНЕСПІВИ СТРАСНОЇ СЕДМИЦІ
    Збірка хорових партитур "Піснеспіви Страсної седмиці" під редакцією…
  • Опитування
    Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
    так
    ні
    святкую день Валентина
    а що це за свято?
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2025    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2025 (2)
    Лютий 2025 (5)
    Січень 2025 (3)
    Грудень 2024 (2)
    Листопад 2024 (1)
    Жовтень 2024 (2)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-3)

    Великий піст - найсуворіший з багатоденних постів церковного календаря. Монастирський устав передбачає за винятком двох днів (Благовіщення і Вербна неділя) виключення з навіть риби. Хтось постить зовсім строго - навіть без рослинного масла в будні дні.

    За сім тижнів посту може наступити момент, що вже вичерпується кулінарна фантазія. Нам все складніше придумати, що б такого ще пісного приготувати, щоб не їсти тільки картоплю?

    Ми пропонуємо вашій увазі 7 пісних обідів, що складаються з салату, перших і других страв.

    Для середи і п'ятниці ми зібрали строго пісні обіди - без масла.

    Дана підбірка стане в пригоді в час Великого посту, Різдвяного, Пилипівки та Успенського посту.

    Страви з першого дня: Салат з часником і горіхами, Суп з квашеної капусти з грибами, Фарширований перець

    Страви з другого дня: Салат із стручкової квасолі, Легкий овочевий суп з рисом, Картопляні зрази з грибами


    алюмаркет - алюмінієві труби круглі


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-3)


    СЕРЕДА


    Салат із цвітної капусти

    Інгредієнти:
    кольорова капуста - 1 кг
    морква - 100 г
    червоний і зелений болгарський перець - по одному стручку
    сіль - 1 ч. ложка
    цукор - 2 ч. ложки
    коріандр - ¼ ложки
    чорний і червоний перець - ¼ ложки
    кріп - 1 пучок
    ½ ложки оцтової есенції або щіпка лимонної кислоти

    Приготування:
    Цвітну капусту помити, очистити, порізати. витримати в окропі 3 хвилини. Моркву помити, очистити, нашаткувати. Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, дрібно порізати. Цвітну капусту, моркву, болгарський перець, кріп змішати і додати солі, цукор, перцю, коріандру і лимонної кислоти.


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-3)


    Суп з сочевиці


    Інгредієнти:
    вода - 1,5 л
    сочевиця - 1 стакан
    цибулина - 1
    морква - 1
    петрушка - 1 пучок
    лавровий лист - 3
    перець чорний - 6 горошин
    часник - 0,5 головки
    чабер - 1 ст. ложка

    Приготування:
    Сочевицю замочити на добу в холодній воді. Перед приготуванням ще раз промити, залити холодною водою і поставити на помірний вогонь. Коли закипить, покласти подрібнені коріння і варити до повного розварювання сочевиці (повинно залишитися 1,25-1 л рідини). Потім додати цибулю і інші прянощі, крім часнику і чабера, посолити і варити на дуже слабкому вогні ще 10-12 хвилин, після чого заправити часником і чаберем, зняти з вогню і дати настоятися 5-8 хвилин.


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-3)


    Буряк в солодкому маринаді


    Інгредієнти:
    буряк - 500 г
    склянка води
    цукор - 1-2 ст.л.
    кмин - 1 ч.л.
    3 столові ложки столового оцту

    Приготування:
    Зварити неочищений буряк, остудити, зняти шкірку і нарізати скибочками. Закип'ятити воду з цукром і кмином, додати оцет, лимонну кислоту або лимонний сік, відцідити і залити цим сиропом буряк. Витримати 1-2 дня перед подачею.

    Смачного!

    Читати рецепти наступних страв



    Підтримай проект:

    Приватбанк 4731 2191 1065 6810

    Монобанк 5375 4141 0445 8954

    долар, євро - реквізити для SWIFT
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com