Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Про Пилипівку (Різдвяний піст)
    Починається Різдвяний Піст: як правильно постувати? Початок…
  • Про святкування Хелловіну
    Більшість бравих шанувальників цього «не святого свята» навіть не…
  • Проповідь у 23-ту неділю після П’ятидесятниці
    Неділя 23-тя після П’ятидесятниці. Зцілення гадаринського…
  • Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього
    Історія свята Воздвиження Хреста Господнього Особливості…
  • МОЛИТВИ ПРО УСПІШНЕ НАВЧАННЯ ТА САМОСТІЙНЕ ЖИТТЯ ДИТИНИ
    - МОЛИТВА ПЕРЕД ПОЧАТКОМ НАВЧАННЯ ДИТИНИ - МОЛИТВА ЗА ДІТЕЙ, ЩО…
  • Популярне
  • Про святкування Хелловіну
    Більшість бравих шанувальників цього «не святого свята» навіть не…
  • Проповідь у 23-ту неділю після П’ятидесятниці
    Неділя 23-тя після П’ятидесятниці. Зцілення гадаринського…
  • Про Пилипівку (Різдвяний піст)
    Починається Різдвяний Піст: як правильно постувати? Початок…
  • Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Листопад 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Листопад 2024 (1)
    Жовтень 2024 (2)
    Вересень 2024 (2)
    Червень 2024 (1)
    Травень 2024 (4)
    Березень 2024 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-2)

    Існує чотири багатоденних постів. Найтривалішими є Рідвяний і Великий піст, який є найсуворіший з багатоденних постів церковного календаря. Монастирський устав передбачає за винятком двох днів (Благовіщення і Вербна неділя) виключення з навіть риби. Хтось постить зовсім строго - навіть без рослинного масла в будні дні.

    За сім тижнів посту може наступити момент, що вже вичерпується кулінарна фантазія. Нам все складніше придумати, що б такого ще пісного приготувати, щоб не їсти тільки картоплю?

    Ми пропонуємо вашій увазі 7 пісних обідів, що складаються з салату, перших і других страв.

    Для середи і п'ятниці ми зібрали строго пісні обіди - без масла.

    Дана підбірка стане в пригоді в час Великого посту, Різдвяного, Пилипівки та Успенського посту.


    Навчитися готувати можна у https://uplearn.com.ua/courses - навчальних центрах Україні на кулінарних курсах.

    Страви з першого дня: Салат з часником і горіхами, Суп з квашеної капусти з грибами, Фарширований перець

    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-2)
    ВІВТОРОК


    Салат із стручкової квасолі

    Інгредієнти:
    - стручкова квасоля - 300 г
    - цибулина - 1 шт.
    - оцет - 2 ст. ложки
    - рослинне масло - 1-2 ст. ложки
    - червоний перець, сіль, кріп за смаком

    Приготування:
    Відварені стручки квасолі перекласти в салатник, додати сіль, мелений червоний перець, дрібно нарізану цибулю, полити оцтом, рослинним маслом і перемішати. Зверху посипати дрібно нарізаним кропом.


    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-2)
    Легкий овочевий суп з рисом


    Інгредієнти:
    помідори - 2 шт
    болгарський перець - 1 шт
    рис - 2,5-3 столових ложки
    цибуля ріпчаста - 1 середнього розміру
    вода або овочевий бульйон - 1,5 літра
    зелень петрушки
    рослинне або оливкове мало - 1-2 столових ложки
    паприка (мелена) - 0,5 чайної ложки
    сіль
    перець

    Приготування:
    Цибулю очистити і дрібно порізати. Помідори вимити, зробити хрестоподібний надріз на шкірці, покласти в окріп на 1 хвилину, потім акуратно зняти шкірку. Помідори порізати невеликими кубиками. Перець вимити, вирізати насіннєву коробку, ще раз промити і нарізати невеликими кубиками. Петрушку вимити, обсушити і порубати. Рис промити. У каструлі нагріти рослинне масло і покласти цибулю. Обсмажувати цибулю - 2-3 хвилини, помішуючи. Додати петрушку і помідори смажити ще 2 хвилини. Покласти перець, перемішати і обсмажувати 1 хв. Вилити в каструлю гарячу воду або овочевий бульйон, довести до кипіння, покласти промитий рис і добре перемішати. Каструлю накрити кришкою і варити суп, з моменту закипання при слабкому кипінні, 13-15 хвилин, періодично помішуючи. У каструлю з супом додати паприку, сіль, перець. Суп перемішати, вимкнути і дати настоятися під кришкою ~ 10-15 хвилин.



    7 пісних обідів на кожний день тижня (частина-2)


    Картопляні зрази з грибами


    Інгредієнти:
    картопля - 1 кг
    борошно - 50 г
    свіжі гриби - 500 г
    цибулини - 2 шт.
    зелена цибуля - 100 г
    оливки або маслини - 100 г
    соняшникова олія

    Приготування:
    Очищену картоплю відварити в підсоленій воді і ретельно потовкти. У пюре додати борошно і перемішати до однорідної маси. Промиті і нарізані гриби дрібно нарізати, цибулю нашаткувати і всі разом обсмажити на рослинному маслі. Додати в начинку дрібно порізані оливки і зелену цибулю, перемішати. Невеликий шматок марлі намочити в холодній воді, віджати і розстелити на дошці. На марлю викласти картопляну масу, сформувати корж і на її середину покласти чайну ложку начинки. Піднімаючи кінці марлі, з'єднати краї коржа. Готові зрази обваляти в борошні і смажити на рослинній олії протягом 5-10 хвилин.

    Смачного!

    Перегляньте також страви третього дня
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com