Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ БОГОРОДИЦІ І ПРИСНОДІВИ МАРІЇ
    Історія Успіння Божої Матері Тропар, величання, кондак свята Успіння…
  • Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа
    Євангеліє про Преображення Христове Про свято Преображення Господа…
  • Успенський піст - Спасівка
    Християни перших віків до великих празників завжди готувалися постом…
  • Ідеал мудрості. Рівноапостольна княгиня Ольга
    Щороку 24 липня православна церква вшановує пам`ять великої…
  • Піст святих апостолів Петра й Павла
    Цей літній піст, який зараз ми називаємо Петровим, або апостольським,…
  • Популярне
  • УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ БОГОРОДИЦІ І ПРИСНОДІВИ МАРІЇ
    Історія Успіння Божої Матері Тропар, величання, кондак свята Успіння…
  • Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Вересень 2023    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Серпень 2023 (3)
    Липень 2023 (1)
    Червень 2023 (3)
    Травень 2023 (2)
    Квітень 2023 (4)
    Березень 2023 (4)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    7 пісних обідів на кожний день тижня

    Існує чотири багатоденних постів. Найтривалішими є Рідвяний і Великий піст, який є найсуворіший з багатоденних постів церковного календаря. Монастирський устав передбачає за винятком двох днів (Благовіщення і Вербна неділя) виключення з навіть риби. Хтось постить зовсім строго - навіть без рослинного масла в будні дні.

    За сім тижнів посту може наступити момент, що вже вичерпується кулінарна фантазія. Нам все складніше придумати, що б такого ще пісного приготувати, щоб не їсти тільки картоплю?

    Ми пропонуємо вашій увазі 7 пісних обідів, що складаються з салату, перших і других страв.

    Для середи і п'ятниці ми зібрали строго пісні обіди - без масла.

    Дана підбірка стане в пригоді в час Великого посту, Різдвяного, Пилипівки та Успенського посту.




    7 пісних обідів на кожний день тижняПОНЕДІЛОК
    Салат з часником і горіхами

    Інгредіенти:
    помідори - 9-10 шт.
    часник - 4-5 зубчиків
    цибулина - 1 шт.
    волоські горіхи - 1 стакан
    рослинне масло - 1-2 столові ложки
    зелень петрушки і кропу
    сіль, перець за смаком

    Приготування:

    1 Цибулю очистити і нарізати кільцями.
    2 Часник потовкти з сіллю і горіхами до однорідної маси.
    3 Помідори нарізати тонкими кружечками.
    4 Шар помідорів поперчити, посолити, посипати горіхово-часниковою масою, знову покласти шар помідорів і потім горіхово-часникову масу. Зверху покласти шар помідорів і покрити кільцями цибулі.
    5 Перед подачею полити олією і прикрасити зеленню.

    На замітку: Горіхи, куплені в шкаралупі, довше зберігаються. Їм не зашкодить світло і повітря. Звичайно, вони теж мають свій термін придатності, можуть висихати і пліснявіти, але зберегти їх простіше.


    7 пісних обідів на кожний день тижняСуп з квашеної капусти з грибами

    Інгредіенти:
    квашена капуста - 500 г.
    сушені гриби - 100 г.
    цибулини - 2 шт.
    морква - 1 шт.
    борошно - 2 ст. ложки
    томатна паста - 2 ст. ложки
    петрушка - 1 корінь
    лавровий лист, сіль, перець, рослинна олія

    Приготування:
    Квашену капусту дрібно порубати і тушкувати на рослинній олії близько двох годин. Цибулю дрібно порізати, посмажити до золотистого кольору на рослинній олії, додати натерту моркву і попередньо відварені гриби. Тушити овочі та гриби 15 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додати томатну пасту. У киплячий грибний відвар покласти тушковану квашену капусту, овочі і гриби, корінь петрушки, лавровий лист, сіль, перець за смаком. Варити 15 хвилин. В кінці варіння влити розведену в холодній кип'яченій воді борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок. Готовий суп повинен настоятися під кришкою 15-20 хвилин.


    Фарширований перець
    7 пісних обідів на кожний день тижня


    Інгредієнти:
    перець солодкий - 8 шт.
    морква - 2 шт.
    корінь селери - 1
    цибулини - 2
    білокачанна капуста - 200 г.,
    томатний сік - 1 стакан
    рослинне масло - 3 ст. ложки
    зелень кропу або петрушки
    сіль за смаком

    Приготування:

    Для фаршу очищену моркву, цибулю, корінь селери і капусту нашаткувати соломкою, спасерувати на маслі, додати сіль, охолодити.

    Зрізати верхню частину кожного стручка перцю у вигляді кришечки, видалити стержень з насінням. Потім покласти стручки в киплячу воду на 1-2 хвилини і наповнити фаршем. Фаршировані стручки перцю покласти в ряд, залити томатним соком фаршем (який залишився) і всі разом тушити протягом 20 хвилин.

    Подавати перець охолодженим, прикрасити зеленню.

    Продовження: Салат із стручкової квасолі, Легкий овочевий суп з рисом, Картопляні зрази з грибами
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com