Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Київський Патріархат не закликає ані до погромів, ані до захоплень храмів УПЦ МП

    Офіційне повідомлення.

    У зв’язку з поширенням інформації про нібито можливі погроми або захоплення храмів УПЦ МП з боку Київського Патріархату, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета прес-центр Київської Патріархії повідомляє наступне.

    Київський Патріархат не закликає ані до погромів, ані до захоплень храмів УПЦ МП.

    Ми закликаємо наших братів і сестер з УПЦ Московського Патріархату до об’єднання у єдину Помісну Православну Церкву. Саме тому ми особливо не зацікавлені у розпалюванні ворожнечі з тими, з ким хочемо бути єдиними.

    Разом з тим слід визнати, в першу чергу архієреям УПЦ МП, що тісні відносини цієї Церкви з колишнім Президентом, провокаційні заяви деяких архієреїв та священиків Московського Патріархату щодо активістів Майдану викликали у значній частині суспільства справедливе обурення.

    Таке ж обурення викликає і негативна роль кремлівського керівництва, вплив якого на колишнього Президента призвів до відмови від євроінтеграції, що стало поштовхом до акцій протесту.

    Всі, хто хоч трохи знайомий з абсолютно викривленою інформаційною картиною, що створюється підконтрольними Кремлю російськими ЗМІ, якими вже котрий місяць поспіль нагнітається антиукраїнська істерія – не можуть не обурюватися.

    УПЦ МП є складовою частиною Московського Патріархату, керівництво якого в особі Патріарха Кирила і його оточення тісно пов’язане з Кремлем. Тому немає нічого дивного, що обурення діями Кремля щодо України відбивається і на УПЦ Московського Патріархату.

    Все це вже приводить до стихійних громадських акцій протесту, наприклад під Почаївською Лаврою і в Сумах. Київська Патріархія не може заборонити громадянам висловлювати свою думку. Але ми категорично закликаємо висловлювати її мирно, уникати провокацій.

    Значною мірою саме завдяки посередницькій участі патріаршого намісника митрополита Епіфанія, намісника Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископа Агапіта і священиків УПЦ КП вдалося стримати активістів Майдану від входу на територію Києво-Печерської Лаври і розрядити напругу навколо неї. Але інформацію про це, на жаль, не знайти у відкритих джерелах Московського Патріархату.

    Київський Патріархат закликає всіх до миру та порозуміння, до конструктивного діалогу та невідкладного подолання існуючого розділення. Нашим братам – єпископату і священству УПЦ МП нарешті варто зрозуміти, що довголітня вимога Київського Патріархату об’єднатися і утворити єдину Помісну Православну Церкву зараз стала однією з громадських вимог Майдану і народу, який його підтримує, що було засвідчене 23 лютого реакцією Майдану на виступ Патріарха Філарета щодо церковного об’єднання.

    Тому просимо всіх не ширити напругу чутками про погроми та захоплення. А наших братів з УПЦ МП закликаємо не лише словами, але і конкретними справами довести своє бажання досягти церковної єдності та миру в Україні.

    • Переглядів: 2683
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com