Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Зимовий православний молодіжний табір «Ліствиця-2013»

    Цими днями з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в м. Калуші Івано-Франківської області проводиться зимовий православний молодіжний табір «Ліствиця-2013». До цього мальовничого куточка нашої Батьківщини, який розташований в підніжжі Карпат, прибула молодь з різних областей України для того, щоб поділитися досвідом свого православного християнського поступу та навчитися в інших духовних чеснот нашої Матері-Церкви.
    Розпочався табір урочистим молебнем, по закінченні якого до учасників, яких зібралось понад 50 осіб, звернувся з привітальним словом голова Синодального управління у справах молоді архімандрит Макарій (Папіш). Він побажав учасникам табору наснаги та витримки у цій справі та закликав на всіх Боже благословення з проханням, щоб Всемилостивий Господь просвітив духовні очі сердець на розуміння християнських, духовних державницько-патріотичних чеснот та намірів, навчання яким і вдосконалення в них є основною метою православного табору.

    В цій нелегкій справі архімандриту Макарію допомагають ієрей Петро Данильчик, котрий являється кошовим отаманом табору, протоієрей Євгеній Рябець (Волинська єпархія) та священик Роман Дорош (Одеська єпархія), які є духівниками куренів. Активну участь у роботі з молоддю беруть студенти Чернівецького університету.

    Кожен день у таборі розпочинається з ранкової руханки, молитви, сніданку, духовних бесід. А по обіді священики з семінаристами проводять лекції на різні теми. Після цього відбуваються різні заходи: вечори талантів, акторського мистецтва, духовних і патріотичних пісень та ін. День в таборі закінчується вечірньою молитвою, після якої учасники діляться своїми враженнями за день і побажаннями на наступні дні.

    Для укріплення духовно-патріотичних настроїв у душах православної молоді організовуються різні екскурсії та паломництва до духовних святинь та культурницько-просвітницьких центрів Івано-Франківщини, таких як: Манявський монастир, Свято-Троїцький кафедральний собор м. Івано-Франківська, інших храмів області, музей С. Бандери та інше.

    Кульмінацією табору була загальна сповідь і причастя таборян, що духовно з’єднала їх в одну християнську родину. 27 січня під час Божественної Літургії в храмі Всіх Святих землі української м. Калуша, настоятелем якого є протоієрей Григорій Мороз, всі таборяни стали причасниками Пречистих Таїн Христових. Напередодні цього вони були присутніми на Всенічному бдінні в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, який є духовною колискою Православного молодіжного братства прпп. Іова та Феодосія Манявських м. Калуша. Після Божественної Літургії протоієрей Григорій Мороз провів час у спілкуванні з молодими українцями, ділячись досвідом духовного життя і з висоти своїх років, котрі він поклав на служіння і утвердження Помісної Церкви в м. Калуші, наставив молодь на істинний шлях прямування дорогами Христа, слідування його Євангельській проповіді. Отець-настоятель поділився з таборянами своїми спогадами про нелегкі часи репресій українського народу та визвольної боротьби на теренах галицького краю. Молодь в свою чергу виступила з патріотичними піснями та колядками, що прославляють ім’я Богомладенця Христа.

    Проведення зимового молодіжного табору стало можливим завдяки благословенню та сприяню Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, старанням Калуського православного молодіжного братства преп. Іова та Феодосія Манявських на чолі з протоієреєм Федором Морозом, участі у заходах приватних осіб – меценатів табору. Подяку у проведенні табору хочеться висловити Івано-Франківському обласному педагогічному інституту післядипломної педагогічної освіти в особі ректора інституту Роману Миколайовичу Зуб’яку.

    Православна молодь — це майбутнє нашої Церкви, її міцна основа. Сподіваємось, що праця духівників та організаторів православного заходу не пропаде безслідно, що спілкування молоді з духовенством та між собою принесе благі плоди, укріпить молодих християн у вірі, національній свідомості і додасть їм сили гідно нести свій життєвий хрест, послужити на благо Помісної Церкви та нашої рідної неньки України.

    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com