Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Молодь з вірою в Бога

    Молодь з вірою в БогаСучасний насичений темп життя захопив у свій вир більшу частину суспільства. Та наступають моменти, коли хочеться втекти від буденної метушні і повсякденних проблем, зібратися зі своїми думками і відчути спокій. В зв’язку з тими подіями, які нашій країні вже довелося пережити і які вона продовжує проживати зараз, багато людей перебувають в постійному нервовому напруженні. Кожного хвилює думка про те, що ж буде далі і коли в нашій країні, нарешті, наступить мир.

    В таких складних ситуаціях, коли здається нікому не можна вірити і не знаєш в кого просити про допомогу нам допомагає церква. Храм Божий – є тією святинею, яка завжди готова прийняти і вислухати всі наші прохання. Молитва володіє потужно силою, яка здатна змінити наше життя і життя цілого світу.

    Минули ті часи, коли молоді забороняли відвідувати церковні богослужіння та проводили антирелігійну пропаганду. Тепер на Літургію може прийти кожен. Та, на жаль, церкви повністю заповнені молодими людьми бувають тільки під час великих свят. Що заміняє недільну літургію? Соціальні мережі, цікаві фільми, прогулянки з друзями чи може є якась інша причина?

    Студент Андрій каже , що на його думку, для того, щоб бути християнином головне вірити в Бога і жити за Божими законами та власними моральними принципами. «Чесно кажучи, я ходжу до церкви пару разів в рік, але все одно вважаю себе християнином, адже знаю молитви, намагаюся дотримуватися Божих заповідей. На мою думку, церкви для бабусь, тому що сучасна молода людина веде досить насичене життя і в неї не завжди є час відвідати святу літургію», - говорить хлопець.

    Дівчина Тетяна ділиться своїми думками: « Я відвідую богослужіння майже кожної неділі, адже церква-це храм нашого Господа! Коли в мене є можливість бути біля храму,то я ніколи не залишаю його осторонь. Завжди заходжу,молюсь і запалюю свічку! І якщо я раніше думала,що можна просто вірити,і не обов'язково ходити в церкву,то тепер зрозуміла, що глибоко помилялася. Віра без діл - мертва. Ми повинні ходити у храм Бога, у жертву приносити йому нашу молитву. Тільки так, я думаю, ми матимемо життя вічне».

    Церква є втіленням Божого духу, в якій сам Ісус створює умови для духовного зростання молодої особи.

    «Хто зійшов, Той і піднявся вище від небес, щоб наповнити все. Він і поставив одних апостолами, інших пророками, ще інших благовісниками, а тих – пастирями та вчителями, щоб приготувати святих для справи служіння, для збудування Христового Тіла, аж поки всі досягнемо єдності віри й пізнання Божого Сина, досконалого змужніння, міри зрілості повноти Христа; щоб ми не були більше малими дітьми, які хитаються і захоплюються всяким вітром вчення, людською підступністю, лукавством, що вводить в оману, а щоб ми в любові були правдомовні, щоб у всьому досягли зросту Того, Хто є Голова, – Христа» (Еф. 4:10-15).

    Отже храм – це не витвір людей, це – Божий задум, Його постанова. Також, це місце , яке збирає в своїх стінах людей різного віку, різних професій, з різними уподобаннями, думками та темпераментами, однак всіх їх об'єднує спільна мета і бажання служити Богу.

    До святої літургії дітей потрібно привчати змалку, щоб це стало хорошою традицією і твердою основою для формування достойної людини в майбутньому. Крім того, щоб заохотити молодь до церкви, потрібно приділити більше уваги саме цій категорії суспільства: організовувати для неї різні заходи , більше уваги приділяти вивченню християнської етики в школі, поширювати і доносити Слово Боже до душі кожного.

    Світлана Черемшинська,
    спеціально для Православного молодіжного веб-порталу hram.lviv.ua
    • Переглядів: 2492
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com