Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Психотерапевти Майдану разом з Відділом соцслужіння УПЦ Київського Патріархату засновують Психологічну службу допомоги

    Психотерапевти Майдану разом з Відділом соцслужіння УПЦ Київського Патріархату засновують Психологічну службу допомогиВідділ соціального служіння і благодійності Української Православної Церкви Київського Патріархату разом з психіатрами, психотерапевтами та психологами Майдану поєднались, аби заснувати всеукраїнську Психологічну службу допомоги. Про це вони оголосили під час підписання Декларації в актовій залі Київської православної богословської академії, що на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.
    З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Церкву на заході представляв секретар Священного Синоду архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, заступник голови Відділу соціального служіння та благодійності протоієрей Сергій Дмитрієв та працівники Відділу соцслужіння.

    Психотерапевти Майдану разом з Відділом соцслужіння УПЦ Київського Патріархату засновують Психологічну службу допомогиПсихологи, що працювали на Майдані, а пізніше з військовими в зоні АТО, вирішили запровадити ширшу мережу допомоги по всій Україні. Це стало можливим після спільної поїздки зі священиками до США, на 10-денне навчання до Йельського університету, де вони пройшли курс щодо ліквідації посттравматичного синдрому у ветеранів війни.

    До переговорів долучились не лише учасники навчання в Америці, а й інші спеціалісти, яких закликали разом працювати задля відновлення психічного здоров’я українців. Про це йдеться і в підписаній Декларації, під якою підписались від УПЦ Київського Патріархату архієпископ Євстратій, секретар Священного Синоду та відомі медики, в тому числі й завкафедри психіатрії та наркології НМУ ім. Богомольця Напрєєнко та голова Української спілки психотерапевтів Сидоренко.

    Психотерапевти Майдану разом з Відділом соцслужіння УПЦ Київського Патріархату засновують Психологічну службу допомогиЗгодом планується випуск методички, в якій будуть розписані прості способи самореабілітації людини та близьких, а також робочі методички для лікарів та душпастирів. Окрім того, мережа «кабінетів довіри» в рамках Служби психологічної допомоги запрацюють і в кожному регіоні країни. Перший подібний пункт почне працювати в офісі Відділу соціального служіння та благодійсності на території Михайлівського монастиря.

    «Психологічна та духовна підтримка надзвичайно потрібні сьогодні всім, не лише бійцям на передовій. Священики, які постійно поруч, як і психологи, мусять комплексно підтримувати кожного, щоб забезпечити спільне майбутнє», – зазначив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. За його словами, про це мусять казати всі ЗМІ, які, на жаль, «більше б цікавились, якби ми тягали один одного за бороди».

    Деталі щодо акції можна дізнатись на сайті Відділу соцслужіння elios.org.ua та на сторінці у Facebook, де можна задати всі питання та звернутись за допомогою.
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com