Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Популярне
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Травень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
     
    Травень 2024 (4)
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Про сьомий член Символу віри

    7. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.

    У сьомому члені Символу віри говориться, що Ісус Христос знову прийде на землю, щоб судити усіх людей, як живих, так і мертвих, які тоді воскреснуть; і що після цього Страшного Суду настане Царство Христове, якому ніколи не буде кінця.

    Про друге пришестя Спасителя ясно говориться у Святому Писанні. Так, наприклад, коли Ісус Христос возносився на небо, явились ангели і сказали апостолам: "Цей Ісус, який вознісся від вас на небо, знову прийде (на землю) таким же чином (тобто у плоті людській), як ви бачили Його, коли сходив на небеса". Але друге пришестя Христове буде зовсім не таке, як перше. В перше Він приходив у смиренному вигляді людини, щоб постраждати за нас і цим спасти нас від гріха. Народився Він у печері для худоби, жив, не маючи де голову схилити, помер посеред розбійників на хресті. Вдруге ж Він прийде як Цар, у всій Своїй величі і раптово: "Як блискавиця виходить зі сходу і з'являється аж до заходу, так буде пришестя Сина Людського" (Мф 24, 27). Друге пришестя Христа Спасителя буде незвичайним: "сонце померкне, і місяць не дасть світла свого, і зірки спадуть з неба, і сили небесні захитаються. І тоді з'явиться знамення Сина Людського (Хрест) на небі; і заплачуть всі племена земні і побачать Сина Людського, Який гряде на хмарах небесних з силою і славою великою" (Мф 24, 29–30). І всі святі ангели будуть з Ним. Тоді Він сяде на престолі слави Своєї, і зберуться перед Ним усі народи (що живуть на землі від створення світу)", і буде Він судити всіх людей – всіх нас, і праведних, і грішних (Див.: Мф 25, 31–46).

    Суд цей називатиметься "Страшним", тому що сумління кожної людини відкриється перед усіма, і розкриються не тільки діла добрі і злі, які хто вчинив за все життя своє на землі, але й усі сказані слова, таємні бажання і думки.

    Після цього суду праведні підуть у життя вічне, а грішники – в муки вічні за те, що творили злі діла, в яких не розкаялись і яких не загладили добрими ділами і виправленим життям.

    "Настає час, – каже Сам Господь, – коли всі, хто в гробах, почують голос Сина Божого; і вийдуть ті, хто творив добро, у воскресіння життя, а ті, хто чинив зло, – у воскресіння суду" (Ін. 5, 28–29).

    Коли саме прийде Господь вдруге на землю, нікому не відкрито, – це таємниця, якої, за словом Самого Господа, ніхто не знає, не знають навіть ангели Божі, а тільки один Отець Небесний, – тому ми повинні бути завжди готові стати на Божий суд.

    Хоч цей час нам і невідомий, однак у Слові Божому (тобто у Святому Писанні) відкриті деякі ознаки наближення пришестя Господа. До цього часу Євангеліє буде проповідано усім народам. Євреї у великій кількості навернуться до Христа. Та разом з тим серед людей настане крайнє розбещення: послаблення віри і любові до ближнього, примноження пороків і бід. Потім з'являться лжепророки; між народами посиляться незгоди і війни; будуть голодування, моровиці (хвороби) і землетруси. Нарешті, коли зло досягне свого вищого прояву на землі, з'явиться Антихрист.

    Антихрист – противник Христа, який з'явиться перед кончиною світу і намагатиметься усіма способами знищити віру Христову на землі.

    Але, з пришестям Христа, влада Антихриста закінчиться жахливою загибеллю як його самого, так і його послідовників і самого диявола.

    Після цього настане вічне Царство Христове.


    ЗАКОН БОЖИ!
    • Переглядів: 3591
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com