Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Молитви вагітних жінок

    МОЛИТВИ ДЛЯ ВАГІТНИХ ЖІНОК


    Молитви вагітних жінокМОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ ПРО ДАРУВАННЯ ДІТЕЙ
    Вислухай нас, Милосердний і Всемогутній Боже, щоб за благання наше послана була благодать Твоя. Будь милостивим, Господи, до молитви нашої, згадай закон Твій про примноження роду людського і будь Милостивим Покровителем нашим, щоб за Твоєю допомогою зберігалося Тобою ж установлене. Могутньою силою Твоєю Ти з нічого все створив і поклав по-чат-ки всього, що існує в світі, - створив і чоловіка за образом Своїм і високою тайною освятив союз подружжя як образ тайни єднання Христа з Церквою. Зглянься, Милосердний, на рабів Твоїх цих, союзом подружнім сполучених, коли вони благають допомоги Твоєї, нехай буде на них милість Твоя, нехай будуть плодовитими і побачать сини синів своїх аж до третього й четвертого роду, і до бажаної старості доживуть' і ввійдуть у Царство Небесне через Господа нашого Ісуса Христа, Якому належить всяка честь, слава і поклоніння із Святим Духом на віки віків. Амінь.


    МОЛИТВА ДЛЯ ВАГІТНИХ ЖІНОК
    О Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою, і поспіши мені на допомогу в часі моїх хвороб, та небезпек, з якими народжують дітей усі бідні дочки Єви. Згадай, о Благословенна між жінками, з якою радістю і любов'ю Ти поспішала, щоб відвідати свою родичку Єлизавету під час її вагітності, і який чудодійний вплив мали ці Твої відвідини для матері та її дитини. І з невичерпної сердечної доброти Твоєї даруй і мені, найнижчій рабі Твоїй, щасливо відбути пологи; даруй мені цю благодать, щоб дитя, яке нині покоїться під моїм серцем, прийшовши до розуміння, з радістю, як і святе дитятко Іоанн, поклонялося Божественному Господу Спасителю, Який з любові до нас грішних зволив і Сам стати Дитятком. Невимовна радість, якою переповнювалося Твоє чисте серце при спогляданні Твого Новонародженого Сина й Господа, хай згладить скорботу, що очікує мене серед мук пологів. Життя моє, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай порятує мене від смерті, що обриває життя багатьох матерів підчас пологів, і нехай зарахує плід лона мого до числа обранців Божих. Вислухай, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті; не посороми мого уповання на Твоє велике милосердя й осіни мене, Помічнице християн та Цілителько недуг, щоби сподобилася я відчути й на собі, що Ти - Мати Милосердя і щоб прославляла я завжди Твою благодать, яка не відкидає ніколи молитви бідних і рятує всіх, хто шукає Твоєї помочі в часі скорбот і недуг. Амінь.



    МОЛИТОВНЕ ЗІТХАННЯ ВАГІТНОЇ ЖІНКИ, ЯКУ БОГ БЛАГОСЛОВИВ ПЛОДОМ В ЛОНІ ЇЇ
    Всемогутній, милостивий Боже, Творче неба й землі, і всіх сотворінь, що Сам зіслав на всі християнські подружжя благословення - дітей - плід лона жінки як спадок і нагороду від Господа. Дякую Тобі, що Ти вчинив мене причасницею цього благословення й дару Твого в подружньому стані моєму, та й молю Тебе, зволь благословити дарований мені Тобою плід утроби моєї, зішли на нього благодаті Святого Духа Твого, прийми в число вибраних дітей Твоїх і вчини причасником Святих Таїнств Церкви улюбленого Сина Твого, Господа мого Ісуса Христа, щоб дитя моє майбутнє через це освятилось і очистилося від отрути первородного гріха, в якому воно зачате.
    Господи Боже! Я і плід утроби моєї - діти гніву за природою своєю, але Ти, найдорожчий Отче, змилосердься над нами й окропи плід утроби моєї іссопом, хай очиститься, і омий його, й буде від снігу біліший, скріпи й збережи його в лоні моєму до тієї пори, коли прийде його час народитися на світ. Від Тебе не був прихований цей плід утроби моєї, коли він творився у лоні моєму. Твої руки сотворили його. Ти дарував йому життя, і опіка Твоя нехай збереже його. Охорони мене від страху й переляку, і від злих духів, що бажали б пошкодити й знищити творіння рук Твоїх. Даруй йому розумну душу, вчини, щоб зростало тіло його здоровим і неоскверненим, а коли настане належний час, благослови мене народити дитятко по великій милості Твоїй.
    Даруй мені міць і силу для успішних родів, сприяй мені Твоєю всемогутньою поміччю і полегши страждання мої, тому що це плід Твоєї всемогутності й милосердя Твого. Пам'ятаю я слова святі: Ти вивів мене з утроби; до Тебе горнуся я від народження; від утроби матері моєї Ти Бог мій; Ти упокоїв мене під серцем матері моєї. Ти Бог, що бачить і знає потреби всіх людей. Ти ж сказав: "Жінка, коли родить, терпить біль і скорботу, тому що прийшов час її". Господи, заради сердечного співчуття Твого і ради сповнення любові серця Твого, молю Тебе, благоволи полегшити скорботу й болі мої, що їх Ти передбачив, і виведи на світ плід лона мого зі здоровим, живим тілом та неушкодженими членами його. Тобі доручаю я його, у Твої всемогутні Отчі руки й Твою милість і милосердя покладаю його. Господи Ісусе Христе, у святі Твої обійми - благослови ж і цей плід лона мого, як благословляв Ти дітей, що їх приносили до Тебе, коли Ти сказав: "Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, тому що таких є Царство Небесне".
    Спасителю, отак і я приношу до Тебе цей плід лона мого, поклади на нього благодатну руку Твою. Благослови його перстом Духа Твого Святого й освяти його, коли він прийде в цей світ, Своїм святим блаженним Хрещенням; зроби його новим сотворінням, омий і очисти Кров'ю Твоєю, учини, щоби й він став членом святого тіла Твого і святої Твоєї християнської Церкви, щоби з його вуст лунала хвала Тобі і він назавжди залишався наслідником вічного життя через святе й гірке страждання Твоє і смерть Твою хресну, і святе ім'я Твоє, Ісусе Христе. Амінь.



    Молитва матері, яка очікує дитину
    Пречиста Діво Маріє, коли Бог благовістив Тобі, тоді Ти присягнула Йому "Ось я Господня слугиня: нехай зі мною станеться по Твоєму слову!" Ти дотрималася обітниці - ніколи і ніде не згрішила.
    Маріє, Мати Божа, в цьому стані відчуваю себе такою близькою до Бога. З мого серця випливають ці слова, бо вірю і люблю Його щиро.
    Мій Боже, я приготовлена до свого материнського покликання. Ти, Мати Божа, оберігай мене всюди, аби я завжди була вірною Богові як Його дитя, як дружина, як мати люблячої дитини. Амінь.


    Молитва вагітних жінок за успішні пологи
    Всемогутній Боже, Творче всього видимого і невидимого! До Тебе, улюбленого Отця прибігаємо ми, обдаровані розумом пізнання і творчою волею, бо Ти за власною волею створив наш рід, з невимовною мудрістю створивши наше тіло із землі і вдихнувши в нього душу зі Свого Духа, щоб ми були Твоєю подобою. І хоча Ти міг за одним лише Твоїм бажанням створити нас, як і ангелів, відразу, але Твоїй Премудрості було завгодно, щоб людський рід збільшився через чоловіка і жінку в установленому Тобою порядку шлюбу. Ти захотів благословити людей, щоб вони росли і розмножувалися, і наповнювали не лише землю, але й ангельські сонми. О Боже і Отче, нехай буде навіки славлене і прославлене ім'я Твоє за все, що Ти для нас зробив!
    Дякую Тобі також за Твоє милосердя, що з Твоєї волі внаслідок Твого чудесного творіння не лише виникла і поповнюю число вибраних, але й що Ти благословив мене у шлюбі і послав мені плід черева. Це Твій дар, Твоя, Боже, створена милість, о Господи і Отче Духа і тіла! Тому звертаюся до Тебе одного і зі смиренним серцем молю Тебе про милість та допомогу, щоб те, що Ти твориш в мені Своєю силою, було збережене і приведене до щасливого народження. Бо я знаю, о Боже, що людина не має влади і сили на те, щоб вибирати свій шлях. Ми надто слабкі і схильні до падіння, щоб оминути всі ті тенета, які, за Твоїм попущенням, приготував нам злий дух, і уникнути тих нещасть, в які вкидає нас наша легковажність. Твоя ж мудрість безмежна. Кого забажаєш, того Ти неушкоджено через Свого Ангела збережеш від усякої напасті. Тому і я, Милосердний Отче, передаю себе в моїй журбі до Твоїх рук і молю, щоб Ти подивився на мене оком милосердя і зберіг від усякого страждання. Пошли мені і моєму милому чоловіку відраду, о Боже, Владико всякої радості! Щоб ми, бачачи Твоє благословення, від усього серця в дусі радості Тобі служили і поклонялися. Я не хочу бути вилученою з того, що Ти наклав на весь наш рід, звелівши у хворобах народжувати дітей. Але смиренно Тебе прошу, щоб Ти допоміг мені перенести страждання і послав успішне завершення. І якщо Ти почуєш цю нашу молитву і пошлеш нам здорову хорошу дитину, то обіцяємо, що знову приведемо її до Тебе і Тобі посвятимо, щоб Ти залишився для нас та нашого сімені Милосердним Богом і Отцем, як і ми клянемося завжди разом з нашою дитиною бути Твоїми вірними слугами. Почуй, Милосердний Боже, молитву останньої Твоєї раби, виконай прохання нашого серця, заради Ісуса Христа, нашого Спасителя, Який ради нас втілився, нині ж перебуває з Тобою і Святим Духом і керує у вічності. Амінь.


    МОЛИТВА ПРИ ВАЖКИХ ПОЛОГАХ

    До кого взивати мені, Владичице, до кого прибігати в печалі моїй; до кого понесу сльози й зітхання мої, як не до Тебе, Царице неба і землі, хто визволить мене з полону гріхів і беззаконня, як не Ти, Мати життя, Заступнице і Пристане роду людського.
    Вислухай зітхання мої, потіш мене й помилуй у скорботі моїй, захисти в бідах і напастях, звільни від злоби й скорботи і всіляких недуг, порятуй від ворогів видимих і невидимих, присмири ворожість заздрісників і недоброзичливців, хай буду я захищена від наклепів і злоби людської, а особливо ж від ганебних звичок моєї плоті звільни мене.
    Покрий і осіни мене милістю Твоєю, нехай віднайду я спокій, радість і від гріхів очищення. Твоєму Материнському заступництву себе доручаю: стань мені Матір'ю і надією, покровом, поміччю і заступництвом, радістю, потіхою і скорою у всьому Помічницею.
    О пречудесна Владичице Богородице! Кожен, хто приступає до Тебе, без Твоєї всесильної помочі не відходить; ради цього і я, недостойна, до Тебе прибігаю: порятуй мене від раптової та лютої смерті, скреготу зубів і вічних мук. Небесне Царство здобути прагну і до Тебе зі зворушенням серця взиваю: Радуйся, Мати Божа, Посереднице й Заступнице наша ревна, на віки віків. Амінь.


    МОЛИТВА ЗА ЛАСКУ ГОДУВАННЯ ГРУДЬМИ
    (Пресвятій Богородиці і Приснодіві перед іконою Її, іменованою Годувальниця)
    Прийми, Богородице Діво, слізні молитви рабів Твоїх, щодо Тебе припадають.
    Бачимо Тебе на святій іконі, як Ти на руках носиш і молоком грудей Своїх годуєш Сина Твого й Бога нашого, Господа Ісуса Христа.
    Ти безболісно Його породила, та зате з болем дивишся на материнські скорботи й немочі синів і дочок людських. Тому-то, в гарячих сльозах, припадаючи до Твого образу зціляючого й зі зворушенням його цілуючи, молимо Тебе, Всемилостива Владичице: нас, грішних, осуджених у муках родити і в печалях годувати дітей наших, милостиво помилуй і співчутливо заступи, дітей же наших, як і тих, що породили їх, від тяжкої недуги й гіркої скорботи визволи.
    Даруй нам здоров'я та сили, щоб і годовані щасливо сил набиралися, і ті, хто годує їх, сповнилися радістю й потіхою, бо ж і понині за заступництвом Твоїм устами немовлят, що від грудей материнських поживу одержують, Господь вершить хвалу Свою.
    О Мати Сина Божого! Змилосердься над матерями синів людських, над немощами дітей Твоїх: зціли хвороби, що нас переслідують, втамуй наші скорботи й печалі і не відкинь сліз і зітхань рабів Твоїх. Вислухай нас, що у день скорботи перед іконою Твоєю припадаємо, і в день радості й вибавлення прийми подячні прославляння сердець наших. Вознеси молитви наші до Престолу Сина Твого й Бога нашого, хай милостивим буде до гріхів і немощів наших і не обмежить милості Своєї для тих, що відають ім'я Його, щоб ми та діти наші прославляли Тебе, милостиву Заступницю і вірну надію роду нашого на віки віків. Амінь.

    Писанка
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (1)
    • Facebook
    • Довідка
    • Написав(ла): compo
    • 29 вер 2013 #
    Дякую за молитви
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com