Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі

    УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 915/2009


    Ураховуючи значення християнських традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви, громадськості, з метою відзначення в Україні у липні 2013 року 1025-річчя хрещення Київської Русі постановляю:

    1. Кабінету Міністрів України:

    1) утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі;

    2) розробити та затвердити у тримісячний строк план заходів з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі, передбачивши, зокрема:

    здійснення правових, фінансово-економічних, культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на забезпечення обліку, належного збереження, використання пам'яток сакральної культури в Україні та їх популяризацію;

    збереження та популяризацію визначних вітчизняних пам'яток духовної літератури, видання наукових та науково-популярних праць з релігійної тематики, організацію виставок сакрального та образотворчого мистецтва, проведення тематичних конференцій, круглих столів;

    підготовку і випуск багатотомної Української православної енциклопедії та Енциклопедії сакрального мистецтва України, каталогу зруйнованих храмів і монастирів України, а також серії видань, присвячених 1020-річчю хрещення Київської Русі, яке відзначалося у 2008 році;

    створення художніх та документальних фільмів про історичний шлях християнства в Україні, визначні пам'ятки сакральної культури в Україні;

    відкриття туристичних маршрутів та організацію подорожей і екскурсій по визначних місцях, пов'язаних з історією християнства в Україні;

    опрацювання питання щодо створення музею видатних діячів України;

    проведення фестивалю духовної християнської музики та співу, тематичного кінофестивалю;

    активізацію заходів із повернення (передачі) релігійним організаціям культового майна;

    карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейних монет, а також випуск і спецпогашення поштових марок, присвячених 1025-річчю хрещення Київської Русі;

    3) вирішити в установленому порядку питання щодо щорічного фінансування заходів з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

    2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити та затвердити у тримісячний строк заходи з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

    3. Службі безпеки України разом із Державним комітетом архівів України сприяти представникам громадських організацій, наукових установ та організацій, ученим та громадянам у вільному доступі до розсекречених архівних документів, пов'язаних із переслідуванням та знищенням священнослужителів та церковнослужителів.

    4. Міністерству закордонних справ України забезпечити здійснення закордонними дипломатичними установами України за участю української громадськості за кордоном заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

    5. Міністерству освіти і науки України забезпечити проведення в навчальних закладах тематичних заходів з висвітлення історії розвитку християнства в Україні з метою виховання у молоді почуття поваги до духовної спадщини Українського народу.

    6. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити систематичне широке висвітлення в засобах масової інформації заходів з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

    Президент України Віктор ЮЩЕНКО

    10 листопада 2009 року




    Джерело: www.cerkva.info
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com