Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Популярне
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • Опитування
    Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
    так
    ні
    святкую день Валентина
    а що це за свято?
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Травень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
     
    Травень 2024 (4)
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Пасхальне послання митрополита Львівського і Сокальського ДИМИТРІЯ (2014 р.Б.)

    Пасхальне послання митрополита Львівського і Сокальського ДИМИТРІЯ (2014 р.Б.)
    ХРИСТОС ВОСКРЕС!

    Центром усього євангельського благовістя, центром усього християнства, центром усієї християнської історії є Воскресіння Христове. Тому кожного року, зустрічаючи це світлоносне свято, ми не перестаємо радіти у воскреслому Христі Ісусі, Який смертю смерть подолав і тим, що у гробах, та нам, живим тут на землі, дарував життя вічне.

    Тепер навіть ті, що називають себе християнами, із сумнівом вірять у цей факт воскресіння. Але ж чому тут дивуватись, коли у повстання із гробу Христа Спасителя не до кінця вірили навіть Його послідовники. Так, один із учеників настільки виявив своє невірство, що тільки за умови чуттєвого дотику готовий був визнати факт Воскресіння Христа.

    І все ж таки ми з вами не повинні належати до тих, хто сумнівається, бо на таких не спочиває ні Сам Христос, ні світлодайна благодать Його Воскресіння. Від самого початку ті, що увірували у Воскресіння Христа, стали святими і з'явилися "як тільки-но зійшло сонце біля каменя гробу". Христа у Живоносному гробі вони не знаходять, Він "воскрес, Його немає тут... ідіть", - каже ангел, - "Він уже попереджає вас у Галилеї" (Мк. 16: 6-7). Але неземна, завжди неземна, а після воскресіння, особливо неземна краса Христа дає відблиск на всіх, хто до цього Світла є причасним. Це тихе Світло ранкової радості вже спочиває на жінках-мироносицях, Воно починає спочивати і на святих апостолах і потім - на святих Церкви Христової, на тих, хто йде за Спасителем.

    Йти за Христом - це означає йти слідом за Його Воскресінням, тому що дорога до вічного життя проходить через Воскресіння. Для Самого Христа, як джерела вічного і спасительного життя, вона проходила через Голгофу і Хрест. Хрест і Воскресіння - це головні події не тільки євангельської, але й світової історії. Для самої ж невіруючої людини вони можуть нічого не означати, тому тільки той, хто вірить у Святому Дусі, може зрозуміти і прийняти і Хрест, і Воскресіння Христове. Людина освічена, але невіруюча, може знати все: вона також у своєму земному житті любить, живе, діє; у своєму знанні вона відкриває для себе і смерть, за якою для неї нічого вже не існує. Віруюча ж людина, навпаки, знає, що воскресіння життя і любові перемагає смерть, щоб далі жити. У цьому безкінечно велике значення Христового Воскресіння ще у цьому, земному житті. Царство Боже, яке всередині нас, пізнає майбутнє Царство Боже за межами земного буття.

    Воскресіння Христове - це ще й перемога добра над злом. Тому нам, православним християнам, потрібно твердо вірити в те, що ми неодмінно переможемо. Усі останні місяці ми глибоко переживали найбільші потрясіння, які трапилися в нашій державі. Ми з вами переконалися наскільки страшною і водночас тяжкою є боротьба зі злом, з тими, хто пішов війною проти свого народу. Але не забуваймо, що після Голгофи настає Воскресіння. Зло руйнується, нищиться, перемагається, саме тому, що Христос помирає на Хресті! Отож ми незабаром побачимо перемогу, бо і Христос переміг зло.

    Дорогі у Христі брати і сестри, пастирі Церкви Христової, вітаю Вас із Великоднем, Світлим Христовим Воскресінням і нехай Божа благодать у Воскреслому Христі Ісусі завжди перебуває з Вами!

    "Як однолітній агнець, благословенний нам вінець - Христос добровільно за всіх у жертву був принесений. Пасха очищення, і знову з гробу нам засяяв, красне Сонце правди". Амінь!

    ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

    +Димитрій,
    митрополит Львівський і Сокальський

    Пасха Христова,
    2014 року Божого,
    м. Львів

    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com