Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Православний табір – один із шляхів до духовного здоров’я молоді

    Православний табір – один із шляхів до духовного здоров’я молодіВ кінці січня на Івано-Франківщині з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Синодальним Управлінням УПЦ Київського Птріархату у справах молоді за підтримки Калуського молодіжного православного братства преподобних Іова та Феодосія Манявських проводився Всеукраїнський православний молодіжний табір “Ліствиця”. Молодь з різних куточків України: Одеської, Полтавської, Київської, Тернопільської, Львівської та інших областей з’їхалась в чарівний край – Галичину, який дав Україні ватажка опришків Олексу Довбуша, одного із засновників Західно-Української Народної республіки Дмитра Вітовського, провідника ОУН Степана Бандеру, митрополита Йосифа Сембратовича, композитора Михайла Вербицького та багатьох інших славних синів і доньок.

    Ще баженний Августин свого часу підкреслював велику роль християнського виховання у моральному здоров’ї людини: “…з розвитком богопізнання росте, перетворюється і окрилюється душа”. Ураховуючи давні традиції, і тепер у цьому краї ревно дбають про духовний розвиток молоді. Відоме далеко за межами Галичини Калуське молодіжне православне братство преподобних Іова та Феодосія Манявських під керівництвом протоієрея Федора Мороза намагається об´єднати православну молодь для служіння Богу, сприяти її духовному розвитку та відродженню православної віри, утверджувати духовне просвітництво серед молоді, пропагувати в молодіжному середовищі християнську мораль, православний світогляд, спосіб життя, створювати атмосферу братської любові, впроваджувати в повсякденне життя практику християнського милосердя і благодійності, активно залучати молодь до церковного та громадського життя, впроваджувати та популяризувати духовні традиції українського народу.

    Представники від Полтавщини – молоді парафіяни та священики храмів Київського Патріархату активно долучились до таборових справ. А їх за тиждень, що так швидко минув, виявилось чимало! До речі, участь у таборі представників православної молоді Полтавщини стало можливим завдяки фінансовій допомозі обласної організації політичної партії “Фронт змін”, яку очолює Валерій Анатолійович Головко. Учасники табору вдало поєднували активний відпочинок з духовними заняттями та паломництвом. Господарі, члени Братства, влаштували чудові екскурсії до музеїв, монастирів. Встигли покататись на ковзанах, поплавати в басейні. Окрім активного відпочинку, кожен день наповнювались серця приїжджих молитвою, спілкуванням з Богом. Присутні мали можливість відвідувати Богослужіння, посповідатись, причаститись Святих Христових Таїн.

    Незабутнє враження на всіх справило паломництво до українського Афону – Манявського монастиря та зустріч з митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом, подорож до Блаженного каменю, вода з-під якого вважається цілющою.

    Молячись, спілкуючись зі священиками та один з одним, слухаючи проповіді архиєпископа Полтавського і Кременчуцького Федора учасники табору мали можливість глибше проаналізувати свої взаємовідносини з Господом і в світлі Божого Слова оцінити свій духовний стан. Щоденно, живучи за таборовим розпорядком, учасники спостерігали і безпосередньо самі жили православним життям, творячи щоденну молитву, постійно звірюючи свої думки, слова і вчинки зі Словом Божим, що є надзвичайно цінним для подальшого застосування цієї практики у своєму житті і очищення власного серця.

    І кожен міг замислитись над словами Ісуса Христа: "...Стою під дверима та стукаю; коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною" (Откр. 3, 20) і поспішити відкрити своє серце для Нього, щоб отримати велику нагороду: "Переможцеві сісти я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його" (Откр. 3, 21).

    Завершився табір, роз’їхались по рідних домівках його учасники і хочеться вірити, що кожен набрався там натхнення для духовної боротьби і праці задля утвердження істини, добра і любові.


    Учасниця табору, Наталя Козак
    Полтавська єпархія
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (1)
    • Facebook
    • Довідка
    Чудово
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com