Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Популярне
  • ЦЕРКОВНІ ЧАСИ НА СВЯТУ ПАСХУ
    Читаються весь Світлий тиждень замість ранішніх і вечірніх молитов. …
  • Воскресіння Христове
    Воскресіння Ісуса Христа: хроніка подій Про Свято Воскресіння…
  • Воскресіння Ісуса Христа
    Коли минула субота,вночі,на третій день після своїхстраждань і…
  • Антипасха. Неділя 2-га після Пасхи. Ап. Фоми
    Явлення Ісуса Христа апостолові Фомі та іншим апостолам Антипасха …
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Травень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
     
    Травень 2024 (4)
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Святійший Патріарх Філарет зустрівся з адміністрацією, науково-викладацьким складом та студентами НУ «Львівська Політехніка»

    Святійший Патріарх Філарет зустрівся з адміністрацією, науково-викладацьким складом та студентами НУ «Львівська Політехніка»14 вересня, у третій день Первосвятительського візиту на Львівщину, на особисте прохання ректора професора Юрія Бобало Святійший Патріарх Київськй і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з адміністрацією, науково-викладацьким та студентами НУ "Львівська Політехніка".
    Під стінами Університету Святійшого Патріарха Філарета зустрічали проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку доцент Б.В. Моркляник та директор міжнародного інституту освіти, культури і зв'язків з діаспорою доцент І.М. Ключковська. Його Святість супроводжував керуючий Львівською єпархією Високопреосвящений митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.
    Насамперед Святійший Владика зустрівся з ректором "Львівської Політехніки" професором Ю.Я. Бобалом. В ході зустрічі ректор висловив свою радість з приводу того, що має можливість приймати у стінах ввіреного йому Університету Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також представив до уваги Його Святості лист з пропозиціями наступної співпраці між Церквою і Університетом, зазначивши, що "Політехніка" дуже велику увагу приділяє духовному розвитку своїх студентів.

    Вислухавши пропозиції ректора, Предстоятель зауважив:
    "Як же все змінив Господь! Колись, за часів безбожницького режиму, такого не можна було почути ні від кого і ні за яких обставин. Навіть мріяти про таке було смішно. Але зараз все не так. Я дуже радий таким вашим пропозиціям і запевняю, що ми, в особі Владики Димитрія і Львівської єпархії, будемо плідно співпрацювати з вашим Університетом, адже плекати духовність у народі, а особливо у душах молоді як його майбутнього, є чи не найважливішим завданням Церкви".

    На завершення учасники зустрічі обмінялись пам'ятними подарунками. Юрій Ярославович подарував Святійшому Владиці сувенірну тарілку із зображенням фасаду головного корпусу "Львівської Політехніки", а також книги про історію Університету та альбом, у якому висвітлені архітектурно-мистецькі особливості ансамблю будівлі його головного корпусу. У свою чергу Предстоятель подарував ректору восьмитомне видання своїх проповідей.

    Опісля центр подій перемістився до головного актового залу Університету, де на зустріч зі Свяійшим Патріархом Філаретом чекали науково-викладацький склад та студенти "Політехніки".

    На зустріч зі Святійшим Владикою прибуло найвище духовенство м. Львова: вікарій єпархії Преосвященний єпископ Городоцький Юліан, благочинний єпархії, секретар єпархіального управління прот. Володимир Бачинський, ключар кафедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці м. Львова прот. Павло Кочкодан, благочинний Львівського благочиння прот. Ярослав Дуда, перший архиєрейський протодиякон Симеон Пігура; адміністрація Львівської православної богословської академії: ректор прот. Ярослав Ощудляк, проректор прот. Михаїл Сивак, інспектор ієрей Андрій Лотоцький, завідувач канцелярії, курсовий наставник 1-го курсу ієрей Назарій Лозинський; студенти Академії.

    Також у залі був присутній особистий радник митрополита Димитрія із зовнішніх зв'язків та суспільно-політичних комунікацій А.В. Юраш.

    Предстоятель звернувся до присутніх з майже годинною промовою. Опісля завершення промови Святійший Владика відповів на запитання проферського складу та студентства Університету.

    Після слова Предстоятеля, у якості подарунку від Університету Святійшому Владиці хоровий колектив "Львівської Політехніки" "Орфей" виконав ряд церковних піснеспівів.

    Насамкінець Святійший Патріарх Філарет за популяризацію духовник цінностей та інтелектуальності серед молодого покоління, а також за значний внесок у розвиток української вищої освіти нагородив ректора Університету Юрія Бобало орденом Святих Кирила і Мефодія.

    Після завершення зустрічі відбувся брифінг для представників національного та регіонального телебачення, а також друкованих ЗМІ за участі Святійшого Паріарха Філарета.

    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com