Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
    так
    ні
    святкую день Валентина
    а що це за свято?
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Дітей стратити не можна помилувати




    Найбільшим доказом того, що якийсь народ
    дійшов до крайньої точки свого морального падіння,
    будуть ті часи, коли аборт стане вважатися справою
    звичною і абсолютно прийнятною.
    Рафаель Баллестріні, відомий італійський юрист XIX ст.


    Дітей стратити не можна помилуватиXX століття відійшло у небуття. Багато воно передало у спадок XXI-му. Але й нове сторіччя, тільки розпочавшись, породило явища, колись небачені. Що символізує століття яке відійшло, які події його найбільше характеризують? Нам згадуються Жовтневий переворот 1917 року, який спричинив за собою мільйони безвинних жертв, Друга світова війна і ядерні бомбардування японських міст, локальні війни (В'єтнам, Афганістан та ін.). Всі ці події можна позначити як криваві злочини проти людства. Вони погубили мільйони молодих життів, понівечили безліч доль, їх наслідок - море крові і сліз. Але XXI століття не змінило традицій XX-го. Міжнародний тероризм - нова масштабна загроза всьому людству.

    Пригадується теракт в Беслані. Весь світ вразила масова загибель дітей. Дійсно, насильницька смерть дітей завжди, коли б це не було, шокує розум і приносить біль у серця чуйних людей. Адже і в минулому гинули діти від рук убивць. Це і кинуті у прірву діти спартанців, немовлята, принесені в жертву язичницьким богам, тисячі убієнних за наказом Ірода Вифлиємських немовлят, ті ж діти - жертви Другої світової війни, діти Хіросіми і Нагасакі, діти В'єтнаму. Всі вони були вбиті тому, що якісь дорослі дядьки і тітки хотіли жити краще за інших.

    Кожна, навіть найбільша, мета стає безглуздою, порочною і скверною, якщо при досягненні її гинуть діти., тому й жахає загибель дітей, якщо вона є наслідком зради з боку дорослих. Дитина дивиться на світ чисто і довірливо, вона вправі очікувати від життя радості, а від дорослих - любові і турботи. І як протиприродно виглядає те, коли скверна дорослих зазіхає на чистоту дитини, коли їх насильство ламає те, що таке дорогоцінне для дітей, які їм довіряють - безпосередність і довірливість…

    Але одна обставина наповнює весь цей праведний гнів мільйонів людей сатанинським лицемірством. Чому в той час, коли було стільки пролито сліз і виплеснуто гніву з приводу вбивства в Беслані 186 дітей, ніхто навіть не згадав і не печалився за вбитих у цей же день в абортаріях півтора десятків тисяч немовлят (за статистикою - лише в одній Росії)? У Беслані багато дітей змогли втекти, сховатися від вбивць, ті ж немовлята не мають такої можливості, перед своїми вбивцями вони завжди беззахисні.

    Якщо ж розібратися, то весь гнів і прокляття, спрямовані проти терористів, відносяться, в першу чергу, до найсучаснішого людського суспільства. Сучасне людство, спокійно вбиває своїх дітей, і є головними кривавими терористами. Тому головним явищем XX століття, що визначив подальшу історію людства і об'єднуючим його з XXI століттям, є ні революція, ні світові і локальні війни, ні будь-які досягнення в галузі науково-технічного прогресу, ні навіть міжнародний тероризм; головне явище - це кривавий терор, розв'язаний людством проти власних дітей, що не припиняється ні на секунду до цього дня. Цей терор - світового масштабу, який ще й знаходиться під захистом закону.

    Але закон, що захищає вбивць дітей, не має права називатися законом. Такий закон - диявольське беззаконня, образа Бога. Це явище не хочуть помічати, як і Творця, творіння рук якого вбивають. Не хочуть безбожництву і дітовбивству - явищам, що стирає людство з лиця землі, - дати статус проблеми. Жахлива сліпота - супутниця мертвої душі. І тільки сліпці можуть думати, що масові вбивства дітей обійдуться без наслідків для людства. Мільйони людських жертв світових війн, революцій, тероризму, стихій і катастроф - ось вони, ці наслідки.

    Можна не помічати Творця, але Його духовні закони, на яких ґрунтується буття людини, обійти не можна. Ось один з них: "…всі, хто візьме меч, від меча і загинуть» (Мф. 26:52). Піднявши знаряддя вбивства на своїх дітей, людство позбавляє себе майбутнього, приходить до самознищення…
    ЧИТАЙ ПРОДОВЖЕННЯ
    Переклала українською Катерина Тимик,
    Православний молодіжний веб-портал hram.lviv.ua
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com