Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
    так
    ні
    святкую день Валентина
    а що це за свято?
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Закликаємо до посиленої молитви за Україну щодня о 23:00!

    Закликаємо до посиленої молитви за Україну щодня о 23:00!Друзі! Закликаємо ще більш посилено молитися. Молитва має велику силу. Це обов'язок тих, хто не на фронті. Молімось за перемогу наших захисників над супостатом, припинення війни і повернення мирних часів щоденно о 23:00. Маймо надію на Боже милосердя і Його промисел. Всі на молитву!

    щодня о 23:00 (за київським часом)

    Молитовне правило:


    Молитвами святих отців наших, Господи Ісусе Христе Боже наш, помилуй нас. Амінь.

    Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.

    Царю Небесний, Утішителю‚ Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе добра і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші.

    Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

    Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

    Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші імені Твого ради.

    Господи, помилуй (тричі).

    Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

    Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.
    Бо Твоє є Царство, і сила, і слава‚ Отця, і Сина, і Святого Духа‚ нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

    Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти між жонами, і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти народила Спаса душ наших.

    Псалом 90
    Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає,
    той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього!
    Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної,
    Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда.
    Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає,
    ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні,
    впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!…
    Тільки своїми очима подивишся, і заплату безбожним попобачиш,
    бо Господа, охорону мою, Всевишнього ти учинив за своє пристановище!
    Тебе зло не спіткає, і до намету твого вдар не наблизиться,
    бо Своїм Анголам Він накаже про тебе, щоб тебе пильнували на всіх дорогах твоїх,
    на руках вони будуть носити тебе, щоб не вдарив об камінь своєї ноги!
    На лева й вужа ти наступиш, левчука й крокодила ти будеш топтати!
    Що бажав він Мене, то його збережу, зроблю його сильним, бо знає Ім'я Моє він;
    як він Мене кликатиме, то йому відповім, Я з ним буду в недолі, врятую його та прославлю його,
    і довгістю днів Я насичу його, і він бачити буде спасіння Моє!

    Боже Великий, Єдиний,
    Нам Україну храни,
    Волі і світу промінням
    Ти її осіни.
    Світлом Христової правди
    Нас, усiх, просвіти,
    В чистій любові до краю,
    Ти нас, Боже, зрости.
    Молимось, Боже Єдиний,
    Нам Україну храни,
    Всі свої ласки-щедроти
    Ти на люд наш зверни.
    Дай йому волю, дай йому долю,
    Дай доброго світу,
    Щастя дай, Боже, народу
    І многая, многая літа.

    Молитва
    Боже Великий, Боже Всесильний! Ми, грiшнi дiти Твої, у покорi сердець наших приходимо до Тебе i схиляємо голови нашi. Отче! Прости провини нашi та провини батькiв, дiдiв i прадiдiв наших. Прийми нинi, благаємо Тебе, щиру молитву нашу i подяку нашу за безмежне милосердя Твоє до нас. Вислухай нашi молитви i прийми благання сердець наших. Благослови нашу Батькiвщину Україну, долю та щастя їй дай. Премилосердний Господи, усiм, хто вдається до Тебе з благанням, милiсть Твою подай. Благаємо Тебе, Боже, за братiв i сестер наших, за вдовиць, за сирiт, за калiк i немiчних, i за тих, хто Твого милосердя та допомоги Твоєї потребують. З’єднай нас усiх в єдину велику Христову сiм’ю, щоб усi люди, як брати, славили величне iм’я Твоє завжди, i нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

    Господи, Спасителю наш преблагий! Ти по правицi Отця сидиш у славi несказаннiй, глянь же з висот лагiдним оком на нашу Церкву, на народ Твiй! Бо ж Твої ми, Владико, i просимо молитвами Пречистої Твоєї Матерi, благаннями всiх святих українського народу — дай нам єдности, дай любови i духа розуму, навчи прощати, щоб ми завжди i всюди прославляли пресвяте iм’я Твоє, Отця, i Сина, i Святого Духа. Амiнь.

    Молитва за Українську Церкву
    Господи Iсусе Христе, наш Спасителю i Найвищий Учителю! Щиро благаємо Тебе за увесь свiт та за народи свiту цього. Нехай не буде вже серед нас неправди, ворожнечi, кровопролиття, а нехай запанує в усьому свiтi Твоя свята правда та наука в заклику до згоди, рiвности, братерства та єднання.
    Згадай, Спасителю наш, i про Церкву Святу Твою, яку Ти Своєю Святою Кров’ю Непорочною здобув i освятив, а князi вiку цього свавiльно роздiлили, роз’єднали та зневажили. Нехай скоро об’єднаються в Єдине Святе Тiло Твоє всi Церкви всiх народiв свiту, що в Тебе, Єдиного Бога, вiрують, молитвами i побожними дiлами Тебе прославляють.
    Церкву нашу Святу Українську Православну в одне тiло з Церквами всiх православних народiв з’єднай, щоб усiма мовами славили всесвяте iм’я Твоє, у Тройцi Єдиного Бога, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

    Молитва до прп. Iова Почаївського за мир i процвiтання держави
    Закликаємо до посиленої молитви за Україну щодня о 23:00!О преподобний отче Iове, богомудрий наставнику працелюбних ченцiв; вiд ранньої юности до пiзньої старости невтомний подвижнику лагiдности та стримання, чистоти й цiломудрости, братолюбства i безкорисливости, терпеливости та пильнування; вiри православної великий ревнителю i нездоланний оборонцю; свiточу пресвiтлий землi волинської та галицької; непереможний заступнику святої Почаївської обителi! Зглянься милосердним оком твоїм на нас, негiдних дiтей твоїх, що до тебе усердно повсякчас удаємося, i твоїм заступництвом перед Богом виблагай нам усе корисне й потрiбне для життя та благочестя: хворих зцiли, слабодухих змiцни, скорботних утiш, за скривджених заступися, немiчних пiдтримай i тих, що впали, пiдiйми — даруй усiм усе благодаттю, тобi вiд Бога даною, за потребою кожного на спасiння душi та здоров’я тiлу. Вознеси, угоднику Божий, всемогутню молитву твою за владу нашу, щоб завжди був у державi нашiй мир i спокiй, благочестя i благоденство, у судах — правда i милiсть, у радах — мудрiсть i поступ; нехай змiцниться в добрих людях вiрнiсть, а у злих — страх i розгубленiсть, аби вiдстати їм вiд зла i творити добро; щоб так у державi Українськiй зростало i множилося Царство Христове та щоб прославлявся в нiй Бог, дивний у святих Своїх. Йому ж єдиному належить усяка слава, честь i поклонiння, Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

    Молитва за спасiння держави
    Господи Боже, Iсусе Христе, Спасителю наш! До Тебе припадаємо зi скорботним серцем i сповiдаємося у грiхах i беззаконнях наших, що ними зранили Твоє милосердя i зачинили вiд себе щедроти Твої. Бо вiдступили вiд Тебе, Владико, i законiв Твоїх не дотримуємося, i не робимо того, що заповiдав Ти нам. Тому й уразив Ти нас безладдям i вiддав на потоптання й зневаження ворогам нашим, i приниженi ми бiльше iнших народiв, i зневагу й наругу терпимо вiд сусiдiв наших.
    Боже Великий i Дивний, що вболiваєш за злобу людську, пiдводиш повалених i пiдiймаєш тих, що впали! Небесну Твою силу з неба народовi нашому пошли, зцiли рани душ наших i пiдiйми нас iз постелi немочi, бо враженi розслабленням стегна нашi, бо хворi на неправду i породжуємо беззаконня. Вгамуй ворожнечу i розбрат у землi Українськiй, вiддали вiд нас заздрощi, чвари, зарозумiлiсть, злочиннiсть, пияцтво й розпалення пристрастей, попали в серцях наших терня нечистоти, непримиренности й озлоблення, щоб полюбили ми один одного i, як одне цiле, перебували в Тобi, Господi i Владицi нашому, як i вчив i заповiдав Ти нам. Помилуй нас, Господи, помилуй нас, бо сповнилися ми приниження i негiднi очей своїх на небо звести. Згадай милостi, що їх явив Ти отцям нашим, перемiни гнiв Твiй на милiсть i дай нам помiч у скорботi. Молить бо Тебе Церква Твоя молитвами всiх святих землi Української, а особливо Пресвятої Богородицi i Вседiви Марiї, Яка з древнiх часiв покривала i захищала Своїм святим омофором країну нашу.
    Врозуми народ український, а особливо тих, хто при владi стоїть, про нашу державу, вiйсько, помiсну Православну Церкву i весь народ добре дбати. Силою Хреста Твого змiцни державу i воїнство наше та захисти вiд пiдступiв ворожих. Пiднеси людей розуму й сили i постав на служiння Вiтчизнi нашiй, а нам усiм дай духа мудрости i страху Божого, духа мiцности та благочестя i даруй кожному вогонь любови до матерi нашої України — єдиної i неподiльної.
    Господи, до Тебе вдаємося, навчи нас чинити волю Твою, бо Ти Бог наш, бо в Тобi джерело життя, i в свiтлi Твоєму побачимо свiтло. Подай милостi й щедроти Твої народовi українському, щоб ми славили святе iм’я Твоє з Отцем i Святим Духом на вiки вiкiв. Амiнь.

    Молитва Патрiарха Фiларета
    Господи Iсусе Христе Боже наш, ми згрiшили перед Тобою, i праведним Твоїм судом через неправди i беззаконня нашi втратили мир i злагоду в Українi нашiй. Ти бачиш, як злi сили розпалюють ворожнечу i ненависть мiж людьми, Ти бачиш непримиреннiсть мiж протидiючими силами. Неправда породила в нас насилля, страждання невинних людей i кров. Ти ж, милостивий Господь, що не до кiнця гнiваєшся, дивлячись на нашi вiковi великi страждання, голодомор, гонiння на Церкву, заслання i катування, а ще бiльше — на велике терпiння нашого народу, бо ми i в стражданнях, i в неволi не втрачали вiру в Тебе, єдиного iстинного Бога, — Ти змилувався над нами i дарував нам свободу i державу. Дякуємо тобi за милосердя Твоє i, припадаючи, знову дякуємо за Твою безмежну любов. Ми хоч i грiшимо перед Тобою, але ж i Тобi єдиному служимо.
    Зглянься на нас, Чоловiколюбний Господи, i не карай нас гнiвом Твоїм за нашi провини вiльнi i невiльнi, за наше протистояння i нерозумнiсть, за нашу непримиреннiсть, гордiсть i нетерпеливiсть один до одного, за наше небажання знаходити порозумiння. Але Ти, Боже наш, бачиш i навернення до тебе народу нашого, його вiру i жертовнiсть.
    Господи Iсусе Христе, Ти сказав: «Без мене не можете робити нiчого». Допоможи нам знайти примирення мiж протидiючими силами. Пошли в нашi серця любов один до одного, мир i злагоду, — благає Тебе Церква Твоя.
    Владико Многомилостивий, охорони нашу державу вiд тих, хто зазiхає на її незалежнiсть i хоче роздiлити її. Господи, збережи нашу Українську державу, як Ти завжди оберiгав християнськi держави.
    Господи Боже, Ти керуєш народами i кожною людиною, ти даєш владу i вiдбираєш її, надихни нашу владу, щоб вона служила тим, хто обрав її. Навчи людей, особливо тих, що називають себе християнами, не продавати свою совiсть нi дешево, нi дорого, бо вона буде потрiбна їм у життi.
    Господи, Спасителю наш, дай мудрiсть нашим народним депутатам, щоб вони приймали
    справедливi закони на благо народу i кожної людини та не чинили неправди.
    Господи Боже наш, Ти є суддя праведний, пошли суддям нашим благодатну допомогу i пробуди їхню совiсть, щоб вони не дивилися на особи, на посади й на грошi, а чинили справедливий суд. Нагадай їм, Господи, що скоро i вони стануть перед Тобою на Твiй суд.
    Господи, Боже наш, сьогоднi Україна переживає тяжке випробування. Це наслiдок наших грiхiв i беззаконь. Не карай нас надмiрно, але зглянься на нашi немочi, прости нам провини нашi й допоможи нам знайти примирення i справедливiсть, захисти нас вiд видимих i невидимих ворогiв наших, якi хочуть поневолити нас, i помилуй народ наш, як Ти помилував нiневитян заради їх покаяння.
    Бо Тобi належить милувати i спасати нас, Боже наш, i Тобi славу возсилаємо, Отцю, i Сину, i Святому Духу, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

    Молитва у днi нашестя ворогiв
    Господи Боже сил, Боже спасiння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь у милостi та щедротах на смирення рабiв Твоїх i чоловiколюбно вислухай i помилуй нас: бо вороги нашi зiбралися на нас, щоб погубити нас i знищити державу нашу та святинi нашi. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, i визволи нас, заради слави iмени Твого, i нехай справдяться на нас слова, сказанi Мойсеєм: будьте смiливими, стiйте i побачите спасiння вiд Господа, бо Господь переможе за нас.
    Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь i неправд людей Твоїх i не вiдвертайся вiд нас гнiвом Своїм, але в милостi i щедротах Твоїх вiдвiдай смиренних рабiв Твоїх, що до Твоєї милости припадають: повстань на допомогу нам i подай воїнству нашому з iм’ям Твоїм перемогти. Зруйнуй неправеднi намiри тих, хто йде на нас вiйною.
    Молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi, i як порох розсипається вiд лиця вiтру, так нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповiдям та постановам Твоїм. Поверни їм пам’ять Твоєї заповiдi: блаженнi миротворцi, бо вони синами Божими назвуться. А для тих, хто противиться цiй Твоїй заповiдi, пошли ангелiв, якi вселять у них страх i пам’ять про те, що й вони себе християнами називають.
    Нехай же, Господи, буде воля Твоя над нами, i якщо Твоє Провидiння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битвi за Вiру i Україну душi свої, то прости їм грiхи їхнi i в день праведного Твого Суду подай вiнцi нетлiння. Але вiримо i молимось Тобi, Великодаровитий Господи, що Ти захистиш, утихомириш i напоумиш та до спокою приведеш усiх.
    Бо Ти єси захист, i перемога, i спасiння для тих, хто надiється на Тебе, — i Тобi славу возсилаємо, Отцю, i Сину, i Святому Духу, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь!

    Коротка молитва в час бiди
    Господи Боже наш Iсусе Христе, не дай злим силам, що нас так мучать, опанувати нашу країну анi ззовнi, анi зсередини. Господи, не допусти вторгнення з боку будь-якої iншої держави. Благаємо Тебе, Милосердний Боже, вiджени ворожi сили, змiцни, просвiти та з’єднай наш народ, нехай в Українi панує любов, доброта, розум, щирiсть i побожнiсть. У всьому хай виконується Твоя свята воля, а не наша. Амiнь.

    Молитви за ворогiв
    Iз святим Стефаном взиваємо до Тебе, Милостивий Господи: не постав грiха ворогам нашим, що ненавидять i кривдять нас, але з великого милосердя Твого наверни їх до покаяння i помилуй їх. Нас же вiд усякого зла захисти i спаси вiд намiрiв ради їх лукавої та пiдступiв — всесильною Твоєю правицею, молимось Тобi, Всесильний Царю, скоро вислухай i милостиво помилуй.

    Тропар, глас 4. Господи, Ти любиш кожну душу, Ти молився за тих, хто розпинав Тебе, i наказав рабам Твоїм за ворогiв молитися. Смиренно благання Тобi приносимо: прости всiх, хто ненавидить i кривдить нас, i вiд усякого зла й пiдступу поверни їх до життя братолюбного й чесного. Нехай у згодi однодумно прославимо Тебе, Єдиного Чоловiколюбця.

    Молитва до небесних заступникiв землi Української
    О великi заступники нашi перед Богом за землю Українську: рiвноапостольний князю Володимире та княгине Ольго, страстотерпцi Оскольде, Борисе, Глiбе та Iгорю, святителi Iларiоне, Макарiю, Петре, Феодосiю, Димитрiю, Арсенiю, Iнокентiю, Iоасафе, Iоане, Павле, Мелетiю, Луко та iншi святителi, преподобнi отцi нашi Антонiю, Феодосiю, Iове, Афанасiю, Федоре — усi преподобнi, праведнi, блаженнi й новомученики та всi угодники Божi, що в Українi просяяли! Почуйте молитву за багатостраждальну Батькiвщину нашу. Згляньтеся на нашу велику бiду i скорботу. Прийдiть на допомогу їй, ублагайте Владичицю святу — Матiр Божу, щоб змилувалася Вона, Милосердна, над нами грiшними. Нехай не вiдверне лиця Свого вiд народу українського за грiхи нашi i стане мiж нами та Сином Своїм i Богом нашим, Якого ми прогнiвили. Пiднявши пречистi руки Свої, нехай ще й ще благає Його милосердя змiнити гнiв на милiсть заради тiєї крови, якої так багато пролито нашими воїнами за правду Божу, за братiв своїх, за вiру православну та рiдну землю; заради знедолених сирiт, що лишилися безпорадними пiсля убiєнних братiв наших; заради тисяч i тисяч покалiчених наших оборонцiв; заради скорботних i обтяжених, що сподiваються Христової втiхи та заступництва Божої Матерi. О святi, нашi рiднi угодники Божi, спонукайте до молитви й такого любого в Українi великого Чудотворця Миколая та всiх апостолiв, пророкiв, мученикiв, святителiв, преподобних i праведних; спонукайте архангелiв i ангелiв та всю Церкву, що торжествує, — ваша бо Русь-Україна у великiй небезпецi в час грiзного суду Божого над нею взиває до вас: спасiть її молитовним заступництвом вашим! Знаємо, грiшнi, що доки ми живi, доти ще не зачинено дверей милосердя Божого, доти Господь iще приймає наше покаяння: тож вимолiть нам у Нього таке покаяння, щоб, караючи, покарав, але смертi й погибелi не вiддав народу нашого. Амiнь.

    Покаянна молитва пророка Даниїла
    (Подаємо скорочено. Повнiстю див.: Дан. 9:3–19.)
    Молю Тебе, Господи Боже великий i дивний, що зберiгаєш завiт i милiсть до тих, якi люблять Тебе i виконують повелiння Твої! Згрiшили ми, чинили беззаконня, дiяли нечестиво, були впертими i вiдступили вiд заповiдей Твоїх i вiд постанов Твоїх; i не слухали рабiв Твоїх, пророкiв, якi Твоїм iм’ям говорили царям нашим, i вельможам нашим, i батькам нашим, i всьому народу країни. У Тебе, Господи, правда, а у нас на лицях сором, як день цей, у царiв наших, у князiв наших i у батькiв наших, тому що ми згрiшили перед Тобою. А у Господа Бога нашого милосердя i прощення, бо ми збурилися проти Нього i не слухали голосу Господа Бога нашого, щоб жити за законами Його. I Вiн виконав слова Свої, якi прорiк на нас, навiвши на нас велику бiду. Господи! за всiєю правдою Твоєю нехай вiдвернеться гнiв Твiй i обурення Твоє вiд мiста Твого, Єрусалима, вiд святої гори Твоєї; бо за грiхи нашi та беззаконня батькiв наших Єрусалим i народ Твiй зневажають усi, хто навколо нас. I нинi почуй, Боже наш, молитву раба Твого й молiння його i споглянь свiтлим лицем Твоїм на спустошене святилище Твоє, заради Тебе, Господи. Прихили, Боже мiй, вухо Твоє i почуй, вiдкрий очi Твої i споглянь на спустошення нашi й на мiсто, на якому наречене iм’я Твоє; бо ми приносимо молiння нашi перед Тобою, уповаючи не на праведнiсть нашу, але на Твоє велике милосердя. Господи! почуй; Господи! прости; Господи! зваж i вчини, не зволiкай заради Тебе Самого, Боже мiй, бо Твоє iм’я наречене на мiстi Твоєму i на народi Твоєму.

    ПРОДОВЖЕННЯМолитви воїнiв та за воїнiв
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com