Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Про другий член Символу віри

    2. (Вірую) І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося.

    У другому члені Символу віри ми говоримо про Господа нашого Ісуса Христа, Сина Божого, і сповідуємо те, що знаємо про Нього як про Друге Лице Святої Тройці, про Божественну Істоту до Його народження на землі.

    Господь Ісус Христос є Єдинородний Син Божий, тобто Він є єдиний Син Бога Отця, народжений із природи Отця, як світло від світла. Від істинного Бога Отця народжується такий само істинний Бог Син, і народжується перше всіх віків, тобто раніше всякого часу – від вічності, так що з Отцем вічно, завжди є Син (а також і Святий Дух), однакової природи з Отцем ("єдиносущний з Отцем"). Сам Ісус Христос сказав: "Я і Отець – єдине" (Ін 10, 30). Слова ж Ісуса Христа: "Отець Мій більший за Мене" (Ін 14, 28) стосуються до Його людської природи.

    Якщо ж ангели і святі іноді називаються синами Божими, то ця назва говорить, що вони – сини Божі тільки з благодаті, тобто з ласки Божої, через віру у Господа Ісуса Христа.

    До слова "рожденний" (народжений) у Символі віри додане слово "несотворенний". Це зроблено для спростування неправдивого вчення Арія, який твердив, що Син Божий не народжений, а сотворений.

    Слова "що через Нього все сталося" означають: через Нього, Сина Божого, все сталося, тобто все, що існує, видимий світ і невидимий, створено Сином і через Сина. "Все через Нього сталось, і без Нього ніщо не сталося, що сталося" (Ін 1, 3) – читаємо ми в Євангелії.

    Син Божий при втіленні – народженні на землі – одержав ім'я Ісус Христос. Ім'я це вказує на людську Його природу.

    Ім'я Ісус – грецький переклад єврейського імені Ієшуа (Ієгошуа) й означає Спаситель. Це ім'я було двічі вказано Богом через ангела перед Різдвом Христовим, тому що предвічний Син Божий сходив на землю (народжувався, втілювався) для спасіння людей.

    Ім'я Христос – слово грецьке і означає Помазаник. (У єврейській мові йому відповідало також слово "Месія".) У Старому Завіті помазаниками називалися пророки, первосвященики і царі, які при вступі на посаду помазувались єлеєм і через це отримували дари Святого Духа, необхідні для гідного виконання їхніх обов'язків.

    Син Божий названий Помазаником (Христом) за людською Його природою, тому що Він мав усі дари Святого Духа: знання пророка, святість первосвященика і могутність царя.

    ПРИМIТКА. Коли члени Символу віри, починаючи з 2-го і закінчуючи 7-м, читаються окремо, то до кожного з них потрібно на початку додавати: "Вірую в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого..."

    ЗАКОН БОЖИЙ
    • Переглядів: 3904
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com