Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    Всеукраїнський церковно-інформаційний форум

    30 квітня 2010 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, в Актовій залі Київської православної богословської академії відбувся Всеукраїнський церковно-інформаційний форум. Організатором зібрання виступило Інформаційно-видавниче управління Київської Патріархії.

    У форумі взяли участь: Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, ректор КПБА митрополит Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Димитрій, директор інституту журналістики Київського національного університету ім. Шевченка професор Володимир Різун, професор КПБА Дмитро Степовик, автор і ведуча телепрограм про життя Київського Патріархату на Першому національному каналі телебачення Людмила Станкевич, політолог Олександр Палій, представники прес-служб, видавничих відділів та ЗМІ при єпархіях УПЦ Київського Патріархату.

    Відкрив засідання голова Інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії єпископ Васильківський Євстратій, який оголосив регламент роботи, подякував учасникам за приїзд і плідну роботу на місцях.

    Далі до присутніх звернувся професор Володимир Різун. Він зазначив, що до справи інформування і комунікації слід ставитися дуже відповідально. Усі розуміють наскільки важливими сьогодні є питання інформування мирян і співпраці із ЗМІ. "Церква має виконувати функцію духовного, морального єднання людей, а інформаціїні відділи мають цьому сприяти", – завершив директор інституту журналістики.

    Доктор богослів'я, професор Дмитро Степовик нагадав учасникам форуму відомі слова: "Хто володіє інформацією, той володіє світом". Дмитро Власович, як журналіст за первісною освітою, окреслив завдання та значення церковної інформаційної служби.

    З вітальним словом до учасників звернулася Людмила Станкевич. У своєму виступі вона звернула увагу присутніх керівників прес-служб та церковних журналістів на якість матеріалу, який вони продукують.

    З розгорнутою доповіддю про актуальні питання сучасного стану та перспективи покращення діяльності інформаційних відділів УПЦ Київського Патріархату виступив єпископ Васильківський Євстратій. Його промова торкалася не стільки теоретичних, скільки практичних питань існування церковних прес-служб та ЗМІ, через що викликала неабиякий інтерес учасників форуму.

    Преосвященний митрополит Димитрій запропонував присутнім докласти усіх зусиль для якнайшвидшого створення інтернет-радіо Київського Патріархату. Якщо створення власного теле- чи радіоканалу потребує надзвичайно великих коштів, то для функіонування інтернет-радіо їх потрібно значно менше.

    Звернувся до учасників і Святійший Патріарх Філарет. У своєму слові він підкреслив надзвичайну вагу роботи із засобами масової інформації: "Інформаційна діяльність церковних прес-служб – проповідь розіп'ятого Христа розбещеному людству". Святійший Владика закликав церковних журналістів сумлінно нести цей подвиг, розповсюджуючи в світі світло Христової правди.

    Щодо функціонування мережі єпархіальних сайтів розповів архиєпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній. Преосвященний Владика вказав на відмінність церковної журналістики від світської та закликав керівників прес-служб активніше працювати із світськими ЗМІ.

    Про проблеми та перспективи видавничої діяльності УПЦ Київського Патріархату звернувся керівник видавничого відділу Волинської єпархії Ігор Сацик.

    Останнім доповідачем першого пленарного засідання був політолог, кандидат політичних наук Олександр Палій. У своєму виступі він торкнувся конкретних практичних дій, які би покращили функціонування церковних ЗМІ та інформаційних відділів

    Після перерви розпочалася практична частина роботи форуму. У жвавій дискусії учасники поділилися досвідом роботи у сфері сучасних інформаційних технологій, обговорили питання, які виникають при створенні, виданні та розповсюдженні друкованих видань, окреслили шляхи співпраці Церкви з світськими ЗМІ.

    З цікавими пропозиціями щодо створення єдиного інформаційного простору Церкви, покращення функціонування вже існуючих загальноцерковних та місцевих ЗМІ звернулись до Президії та учасників форуму: голова інформаційно-видавничого відділу Волинської єпархії протоієрей Віталій Собко, обласний благочинний Кіцманської єпархії протоієрей Іван Чокалюк, керівник прес-служби Рівненської єпархії ігумен Никон (Гайдай) та єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил. Виступаючі поділились також досвідом побудови інформаційної діяльності у своїх єпархіях.

    Загалом, усі учасники форуму наголошували на необхідності подібних заходів та подякували організаторам за можливість спілкування і обміну думками.

    Наостанок до присутніх звернувся голова Інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії єпископ Васильківський Євстратій, який підвів підсумки форуму та закликав усіх до ще більшої праці в інформаційній та комунікативній сфері.


    протоієрей Олександр Трофимлюк,
    заст. голови Інформаційно-видавничого управління


    Церква.info
    • Переглядів: 9457
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (1)
    • Facebook
    • Довідка
    • Написав(ла): showmanel
    • 13 січ 2013 #
    очень интересно
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com